Перший міжнародний скульптурний симпозіум Bobritsa ART village — 2015

 

2015 рік подарував Бобриці багато різних соціо-культурних подій, які викликали великий інтерес як у жителів села, так і гостей. Одним з таких заходів став скульптурний симпозіум, який зібрав відомих скульпторів України та світу, заклавши початок створення архітектурно-паркової спадщини села.

Дати: 23 вересня — 17 жовтня 2015 року.

Арт-куратор: скульптор Василь Татарський, член Національної Спілки Художників України. Член БЖ-Арт. Учасник 21 міжнародних скульптурних симпозіумів.

Арт-менеджер: Марія Уварова

Світова практика демонструє нам яскраві приклади арт-парків, які зробили невідомі містечка відомими і сприяли стрімкому економічному зростанню населеного пункту. Надихнувшись успішними прикладами світової практики, активісти громади Бобриці вирішили зробити перший крок до створенню на території села музею під відкритим небом. Винесли ідею на громадське обговорення, знайшли бажаючих підтримати проект і надати йому право на життя. Інвестувати скульптурний проект взялися самі жителі Бобриці: Роман Іваненко, Сергій Коннов, Олег Шкула та Юрій Яковенко.

Василю Татарському вдалося зібрати гідну і потужну міжнародну команду, що насправді надає значну вагу першому симпозіуму в Бобриці.

Учасники:

Валеріан Джикія, Грузія
Румен Димитров, Болгарія
Владислав Волосенко, Канада — Україна
Олександр Дяченко, Україна
Василь Татарський, Україна

Всі скульптори наблизились до мети в екстремально стислі терміни, а бобричане мали перший досвід реального знайомства зі світом прекрасного. Таким чином в 2015 році п’ятьма міжнародними авторами було створено 5 скульптур з граніту та пісковику, які прикрашають центр села, безумовно створюючи місце тяжіння як для місцевого населення, так і для туристів.

Симпозіум запланований щорічним і чим більше буде залучено коштів на проведення, тим інтенсивніше будуть темпи масштабування проекту і ширша географія учасників.

Write a Comment